Emmin blogi

Minun nimeni on Emmi ja olen ihan tavallinen 29-vuotias nainen.
Jo vuosikausia piinallisena seuralaisenani on ollut krooninen urtikaria.
Pitkään olen tyytynyt osaani ja siihen, että joudun syömään antihistamiineja ehkä loppuelämäni. Pitkään olen myös vaiennut tästä kumppanistani, koska jostain syystä vähän häpeän sitä. Nyt olen kuitenkin päättänyt avata sanaisen arkkuni tästä sairaudesta. Jos minäkään en puhu siitä, niin kuka sitten?

Kirjoitan arjestani, työnhausta, harrastuksistani ja yleensä
elämästä pienellä eksoottisen kuuloisella mausteella nimeltä dermografismus.

 

 

 

 

Uusimmat blogikirjoitukset


Stressipesän joulu 

Nyt eletään vuoden synkintä aikaa, ja se kyllä näkyy niin kehossa kuin mielessäkin. Väsyttää ja voisi hyvin nukkua kellon ympäri. Aamulla ei jaksaisi millään nousta töihin, eikä huvittaisi lähteä edes mukaviin harrastuksiin. Mieluummin sitä käpertyisi sohvannurkkaan viltin alle hyvän kirjan ja teekupin kanssa. Onneksi sen aika on ihan kohta, kun oikein luvan kanssa saa levätä ja vain olla möllöttää. Nimittäin joulu on jo ihan pian!

Lue lisää


Krooninen sairaus 

Viimeisen viikon aikana olen huomannut urtikariaoireideni taas hieman yltyneen. Ihoni kutiaa erityisesti kyynärvarren sisäpinnoilta, ranteista ja sääristä. Raapiminen nostaa heti punaisen, näppyläisen ihottuman. Olen ottanut antihistamiinin useammin kuin ennen, mutta kutina ja ihottuma tuntuvat siltikin nousevan herkästi.

 

Lue lisää


Niin piinaava kutina 

Viimeksi kerroin täyttäneeni hiljattain kolmekymmentä vuotta, ja viettäneeni puolet elämästäni kroonisen urtikarian kanssa. Se sai minut muistelemaan enemmän sairauteni alkua ja etenemistä, myös pohtimaan oman urtikariani luonnetta ja syitä.

 

Lue lisää


Maailman Urtikariapäivä 1.10. 

Täytin hiljattain kolmekymmentä vuotta. Tätä tähänastista elämääni pohtiessani tajusin, että olen sairastanut suunnilleen puolet elämästäni kroonista urtikariaa. Se on aika paljon ihon ominaisuudelta, jonka piti hävitä itsestään parissa vuodessa. Dermografismi-diagnoosiin päädyttiin silloin aikoinaan useiden verikokeiden, röntgenkuvien ja allergiatestauksen kautta kolmannella lääkärikäynnillä.

 

Lue lisää


Olen luovuttaja 

Pakko myöntää: olen luovuttaja. Olen tehnyt sen nyt vasta kolme kertaa, mutta olen jäänyt siihen ihan koukkuun! Nimittäin verenluovutukseen.

 

Lue lisää


Pakko raapia 

Heinäkuu oli ihan superhelteinen. Melkein joka paikassa oli tuskastuttavan kuuma. Minä pidän kyllä lämpimästä, mutta koska pidän talvesta ja pakkasestakin, minulla on lupa sanoa, että kyllä kolmenkymmenen asteen helle monta viikkoa putkeen on liikaa.

 

Lue lisää

Updated: 02-01-2018