Pienempi paha

Kumpi on pienempi paha, urtikaria vai särky? Valvonko ennemmin kutinan vai kivun takia? Näitä olen taas punniskellut lähiaikoina, kun välillä päätä koskee niin että pahaa tekee ja kovat äänet sekä valot tuntuvat ikäviltä. Ja siitä on suoriuduttava ihan muilla keinoin kuin lääkityksellä, sillä pelkään urtikarian muutoin räjähtävän käsiin. Lapset kuitenkin tarvitsevat huomiotani ja edes silmät tulisi pystyä pitämään auki. Viimeksi eilen makasin aamun sohvalla ja mietin mielessäni kumpi on helpompi kestää. Päädyin toimimaan vasten parempaa tietoani ja kuvassa näette lopputuloksen...

Ensin jännitti, että miten pahaksi tuo voi ylipäätään vielä mennä ja joutuuko lähteä ihan lääkäriin asti. Huulet vain jatkoivat turpoamistaan ja pelkäsin jo että ne kohta räjähtää. Onneksi on olemassa vertaistukiryhmiä, mistä sain kysyttyä apua pahimpaan paniikkiin! Turvotus laski päivän mittaan, ja tänään jäljellä on enää paukamat ja kutina. Pari vuotta tätä on tullut sairastettua, mutta vasta nyt tuli tälläinen tilanne vastaan että reaktio tulee salamana ja noinkin pahana. Tällä kertaa selvisin vähällä ja kosmeettisin haitoin, enkä ihan helposti lähde uudestaan kokeilemaan miten käy. Ei muuta kuin viisaampana ja kantapään kautta tämänkin oppineena eteenpäin.

Tämä tapaus laittoi taas miettimään tulevaisuutta ja sitä, että mitäs jos joskus on todella kipeä. Täytyykö silloinkin valita kahdesta pahasta pienempi? Tuntuu että oma sietokyky on jo nyt viritetty täyteen pituuteensa sen suhteen, joten iso hatunnosto heille jotka joutuvat jatkuvasti laittamaan nuo asiat vaakakuppiin.

Nyt on kuitenkin pääosin ollut aurinkoista, sekä ilma että mieli. On vietetty vappua perheen kesken, ja ihan näinä päivinä juhlitaan myös pienimmän miehen 1-vuotispäiviä onnen ja haikeuden sekaisin tuntein. Mihin ihmeeseen katosi vuosi? Ja miten paljon voikaan kehittyä pieni ihminen siinä vuodessa! Siitä pienestä nyytistä on kasvanut määrätietoinen, utelias ja iloinen taapero.

Se alkaa olla myös urtikarian puhkeamisen vuosipäivä käsillä. Kaksi pitkää, mutta samalla nopeasti mennyttä vuotta takana. Onnekseni ne vuodet ovat pitäneet sisällään myös onnellisia asioita, joten ne eivät jää mieleen pelkästään kamalina.

Blogipostaus on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.

Tarkistettu 5.5.2020

<<< edellinen postaus

>>> seuraava postaus

 

Updated: 13-11-2020