Annastiinan blogi

Olen Annastiina, 28 vuotta. Opettelen vasta elämään urtikarian kanssa ja tulen varmasti vielä ihmettelemään kirjoituksissani kaikkea uutta, mitä sairaus eteen tuo. Kirjoitan ihan tavallisesta arjesta sen kanssa, ajatuksista joita se herättää ja siitä, miten se muuttaa elämääni.

Blogi toimii purkuväylänä itselleni mutta ennen kaikkea toivon, että joku jossain saa siitä vertaistukea ja tietoa näistä asioista, joista itse olen saanut lukea aivan liian vähän.

 

Uusimmat blogikirjoitukset


Uusia tuulia 

Kesä oli ja meni taas, tuntuu että se tapahtuu vuosi vuodelta aina vaan nopeammin. Olen kuitenkin aina pitänyt syksystä, sen pimenevistä illoista ja tuoksusta! Syysillat ovat mielestäni ihan parasta lenkkeilyaikaa ja parasta terapiaa päivän pätteeksi onkin laittaa luurit korville ja heittää kunnon lenkki. Ihan tosissani tykkään tarpoa vaikka pikku tihkusateessa, kunhan on raikasta ja hämärää.

Lue lisää


Selviytymiskeinot 

Välillä tulee ihmeteltyä minkä voimalla sitä on porskuttanut tämän urtikarian kanssa eletyn ajan läpi. Tämän sairauden kanssa kun ei näy mitään konkreettista valoa tunnelin päässä jota odottaa, koskaan ei voi tietää mihin suuntaan seuraavaksi mennään eikä mitään takeita ole, että joskus saisi elää oireetonta elämää. Ei voi ajatella, että kohta ihan varmasti helpottaa. Matka on pitkä ja kivinen eikä loppu välttämättä häämötä vaikka kuinka pitkälle tallaa.

Lue lisää


Kesä! 

Kesä on aina ihana ja odottamisen arvoinen asia, silloin kaikki on mukavampaa ja tekemistä tuntuu riittävän paljon enemmän kuin muina vuodenaikoina. Ihan vain ulkoilukin maistuu paremmin näin kesäkeleillä. Muutama viimeisin vuosi on kesien osalta ollut melkeinpä yhtä juhlaa häineen ja polttareineen. Onnekseni kuitenkin viime kesä oli niiden suhteen hiljainen; olisi saattanut jäädä juhlat väliin urtikarian puhkeamisen takia.

Lue lisää


Vuosipivä 

Ihan näillä näppäimillä ensimmäisistä urtikariaoireistani on kulunut aikaa noin vuosi. Sen kunniaksi olen vähän kaivellut muistiani, huomatakseni että jostain ihmeen syystä alku tämän sairauden kanssa on hyvin hämärä.

 

Lue lisää


Hän on täällä! 

Viimein hän saapui, hiouduttuaan timanttiinsa 10 päivää yli lasketun ajan. Kyllä sitä hetkeä ehdittiinkin jo odottaa! Synnytyksen käynnistys oli jo varattuna muutaman päivän päähän, kun tulikin aika syntyä, mikä oli ihanaa sillä olin toivonut tietenkin mahdollisimman luonnollista synnytystä.

Lue lisää


Tunteiden vuoristorataa

Ei ehtineet synnytyskokemukset tähän postaukseen. Vielä ollaan yhtenä kappaleena, eikä edelleenkään ole tapahtunut mitään kovin mainittavaa urtikarian kannalta. Jälleen yksi flunssa sai ihon kutisemaan aavistuksen enemmän, mutta sekin oli nopeasti ohi. Tilalle sain poskiontelontulehduksen, joka kuitenkin onneksi parani ilman lääkkeitä. Nyt vaan sormet ristissä toivotaan, että sairastelut oli tältä keväältä siinä, alkaa h-hetki olla niiiiin lähellä.

Lue lisää


Piinaava epätietoisuus

Voihan pöpöt! Tähän aikaan vuodesta joka tuutista tuntuu tulevan uutisia ja muuta juttua norosta, influenssasta ja ties mistä muusta. Aina kun kuulen että jotain tautia on liikkeellä, ahdistun, ja näin on ollut oikeastaan aina.

Lue lisää


Puhumisen suuri merkitys

Olen jo nyt, vasta parin julkaistun postauksen jälkeen, huomannut selvän eron itsetunnossani ja suhtautumisessani ihosairauksiini. Aluksi myös jännitti kaikkien mielipiteet teksteistäni, nyt en jaksa enää juuri välittää. Toiveena oli, että tämä kaikki avoimuus avaisi lukkoja sisältäni, ja niin se tekikin.

Lue lisää


Elämää ihosairauksien ja häpeän kanssa

En välitä muiden ulkonäöllisistä erilaisuuksista, mitä järkeä siis hävetä omiani? Miksi olen elänyt kohta kaksikymmentä vuotta ajatellen, että olen muita huonompi ja arvottomampi koska minulla ei ole hiuksia? Luokitellut naisena itseni muita alempaan luokkaan?

Lue lisää


Ei vain ihottumaa

Tykkään huolehtia ulkonäöstäni ja siksi välillä tuntuu epäreilulta että minua viskataan jo toisella sairaudella, joka aiheuttaa haasteita sen osalta. Että ihan totta, tässä on luovuttu jo karvoista (sairastan alopeciaa) niin mikähän homma että tämäkin piti vielä kokea.

Lue lisää


Moi kaikki!

Päätin ihan hetken mielijohteesta hakea bloggaajaksi ja nyt rehellisesti sanottuna vähän hirvittää. Olenko valmis kertomaan jokapäiväisistä häpeän- ja stressinaiheista julkisesti, tulemaan ikään kuin kaapista ulos? Nauraako joku minulle ja mitä jos vaikka joku puolituttu lukee nämä, puidaanko asioitani nyt jossain?

Lue lisää

Updated: 10-01-2019