AIKAISEMMAT KIRJOITUKSET


Kevätauringon kimallusta

Pääsiäinen sujui pääosin ihanan keväisessä säässä, kunnes maanantaina tuli taas uusi lumisaderintama. Kyllä minullekin alkaa tässä vaiheessa lumi ja pakkanen jo riittää, vaikka talvesta pidänkin.

Lue lisää


Ihoon piirtelyä

On tullut aika hieman valottaa minun oman urtikariani muotoa ja syntyä. Kärsin siis kroonisesta urtikariasta, joka ilmenee dermografismin muodossa. Nimensä mukaisesti dermografismi, dermografia, dermografismus tai suomeksi piirtopaukamointi on ihottuma, jonka avulla ihoon voi piirtää tai kirjoittaa. Ihoon nimittäin nousee paukamat juuri siihen kohtaan, johon raapaisee.

Lue lisää


Krooninen häpeä

Krooninen urtikaria tuntuu olevan Suomessa aika vähän tunnettu sairaus. Aina kun joudun selittelemään jollekulle kutisevaa ihoani ja outoja punaisia viiruja, jotka raapiminen jättää jälkeensä, ei ihminen ole koskaan aiemmin kuullutkaan tämmöisestä vaivasta. Nimenomaan ”vaivasta”, koska kroonista urtikariaa ei ole pidetty sairautena.

Lue lisää


Ihania talvipäiviä

Helmikuussa on ollut ihanasti kauniita, aurinkoisia pakkaspäiviä. Juuri sellaisia, kuin talvella pitää ollakin. Olen aina rakastanut talvella niitä päiviä, joista huomaa, ettei kevät olekaan enää niin kaukana, mutta talvelle ei tarvitse ihan vielä heittää hyvästejä. Teini-ikäisenä ulkoilin paljon tällaisina aurinkoisina pakkaspäivinä. Tapanani oli käydä kävelemässä järven jäällä, joskus taas hiihtämässä metsässä. Pitkän synkän syksyn ja alkutalven jälkeen auringosta ei vaan tunnu saavan millään tarpeekseen.

Lue lisää


Kutinaa nukkumaan mennessä

Tällä viikolla selvisin jopa neljä kokonaista päivää ilman antihistamiinia! Kunnes tuli sen neljännen päivän ilta ja nukkumaanmenoaika. Vähän aikaa sinnittelin raapien jalkoja, joista olin hetkeä aikaisemmin potkinut sukat pois, poskea, johon peiton kulma osui, selkää, jonka ympärille yöpaitani kiertyi.

Lue lisää

 


Työpaikka

Kerroin ensimmäisessä blogitekstissäni mahdollisesta työpaikasta, jonka saattaisin saada. Sain ennen joulua puhelinsoiton, jossa minut kutsuttiin työhaastatteluun. Kyseessä oli työ, joka ei ollut ollut edes avoimessa haussa, joten yllätyin suuresti puhelusta. Haastattelu pidettiin vuoden vaihteen jälkeen.

Lue lisää


Tervetuloa seuraamaan elämääni urtikarian kanssa!

Kun sain tilaisuuden kertoa urtikariaiholla.fi-palvelun blogin muodossa itsestäni ja omasta elämästäni urtikarian kanssa, olin innostunut, mutta samalla epäileväinen. Olisiko minusta siihen?

Lue lisää

Updated: 24-04-2018