EMMIN BLOGI


Minun nimeni on Emmi ja olen ihan tavallinen 29-vuotias nainen. Jo vuosikausia piinallisena seuralaisenani on ollut krooninen urtikaria. Pitkään olen tyytynyt osaani ja siihen, että joudun syömään antihistamiineja ehkä loppuelämäni. Pitkään olen myös vaiennut tästä kumppanistani, koska jostain syystä vähän häpeän sitä. Nyt olen kuitenkin päättänyt avata sanaisen arkkuni tästä sairaudesta. Jos minäkään en puhu siitä, niin kuka sitten?

Kirjoitan arjestani, työnhausta, harrastuksistani ja yleensä elämästä pienellä eksoottisen kuuloisella mausteella nimeltä dermografismus.

 

Uusimmat blogikirjoitukset


Tanssin taika

Mieluisat harrastukset on yksi ihmisen järjissään pitävä tekijä sosiaalisten suhteiden ohella. Pitkään en harrastanut oikeastaan mitään, jos musiikin kuuntelua ja kavereiden kanssa hengaamista ei lasketa harrastuksiksi. Jossain vaiheessa tanssi imaisi minut mukaansa, ja aloin käydä kerran viikossa itämaisen tanssin tunneilla.

 

Lue lisää


Ulkoilua ja hikoilua

Oi, kuinka kesäisiä päiviä tulikaan toukokuun alkuun! Lämpö olikin jo todella kaivattua. Luontokin lähtee kunnolla kasvuun ja siitä tulee heti vehreämpi, kun se saa vähän aurinkoa ja lämpöä. Lämmin, kesäinen kevätsunnuntai on oikein oiva päivä ulkoilla. Niinpä minäkin suuntasin kulkuni lenkkipoluille.

 

Lue lisää


Dermografismi-diagnoosi

Lupasin jo kauan sitten kertoa tarkemmin omasta matkastani oikeaan diagnoosiin ihoni suhteen. Nyt viimein on koittanut sen tarinan aika. Olen pyytänyt lapsuudenkotipaikkakuntani terveysasemalta tiedot vastaanottokäynneistäni, jotta saisin itse paremman kuvan siitä, mitä tutkimuksia minulle on tehty ja kuinka dermografismi-diagnoosiin on lopulta päädytty.

Lue lisää


Kevät

Kevät on vihdoin alkanut edetä huimaa vauhtia. Sunnuntaina pääsin jo vähän metsikköön kävelemään. Aukeammilla paikoilla oli kuitenkin vielä niin paljon lunta, että askeleen alla se upotti.

Lue lisää


Kevätauringon kimallusta

Pääsiäinen sujui pääosin ihanan keväisessä säässä, kunnes maanantaina tuli taas uusi lumisaderintama. Kyllä minullekin alkaa tässä vaiheessa lumi ja pakkanen jo riittää, vaikka talvesta pidänkin.

Lue lisää


Ihoon piirtelyä

On tullut aika hieman valottaa minun oman urtikariani muotoa ja syntyä. Kärsin siis kroonisesta urtikariasta, joka ilmenee dermografismin muodossa. Nimensä mukaisesti dermografismi, dermografia, dermografismus tai suomeksi piirtopaukamointi on ihottuma, jonka avulla ihoon voi piirtää tai kirjoittaa. Ihoon nimittäin nousee paukamat juuri siihen kohtaan, johon raapaisee.

Lue lisää

Updated: 02-01-2018