Työpaikka

Kerroin ensimmäisessä blogitekstissäni mahdollisesta työpaikasta, jonka saattaisin saada. Sain ennen joulua puhelinsoiton, jossa minut kutsuttiin työhaastatteluun. Kyseessä oli työ, joka ei ollut ollut edes avoimessa haussa, joten yllätyin suuresti puhelusta. Haastattelu pidettiin vuoden vaihteen jälkeen. Menin haastatteluun hieman hermostuneena, sillä en ollut valmistautunut kovin hyvin. Minulla ei ollut edes alkuperäisiä tutkinto- ja työtodistuksia mukanani. Olin haastattelukutsun saadessani lähtenyt jo joulun viettoon vanhempieni luokse, enkä viitsinyt lähteä hakemaan todistuksia asunnoltani toisesta kaupungista. Niinpä tulostin vain muistitikultani kopiot tutkintotodistuksestani ja muutamasta tärkeimmästä työtodistuksesta haastattelua edeltävänä iltana.

Haastattelu pidettiin työpaikan toisessa kerroksessa. Haastattelun vuoksi jännittyneenä ja erittäin huonosti nukkuneena olin rappuset noustuani hengästynyt. Alkaessani kertomaan itsestäni, kuten työhaastattelun alussa usein kuuluu, olin hermostunut, enkä jotenkin muistanut vetää henkeä, vaan puhuin pitkän pätkän putkeen. Onneksi pian kuitenkin rentouduin ja hengitykseni tasaantui.

Haastattelun jälkeen en ollut enää niin varma paikan saannista kuin ennen haastattelua. Moneen kertaan haastattelijat varmistelivat, olenko varmasti kiinnostunut paikasta, vaikka työ on vain osa-aikaista, työsuhde on määräaikainen, eikä todennäköisesti jatku määräajan jälkeen, eikä työ tai palkka vastaa koulutustasoani. He kuitenkin myös totesivat, että minulla on hyvät todistukset ja suositukset ja hyvät edellytykset tähän(kin) tehtävään.

Työhaastattelusta poispäin ajellessa olin vähän lannistunut, koska haastattelu ei mennyt omalta osaltani ihan kauhean hyvin. En uskaltanut enää ajatella koko asiaa, etten vain pety liikaa kuullessani että tehtävään valittiinkin joku toinen. Rekrytoija oli luvannut ilmoittaa valinnasta parin päivän päästä aamupäivän aikana. Tuon aamupäivän odotin soittoa ja tarkistin sähköpostinikin. Kun kello alkoi olla lähempänä puolta päivää, menetin jo toivoni työpaikan saannista. Ystäväni kyseli WhatsAppissa, onko työpaikasta kuulunut mitään. Vastasin pettyneenä, että eipä ole kuulunut, paikka meni ilmeisesti taas jollekulle toiselle. Ystäväni sanoi, etten voi tietää sitä varmaksi, ennen kuin työnantaja ilmoittaa asiasta, vielä on toivoa. Pian tämän jälkeen työnantaja soittikin minulle ja kysyi, vieläkö olen kiinnostunut paikasta, he nimittäin tahtoisivat tarjota työtä minulle.

Nyt olen ollut uudessa työssäni kaksi päivää. Tänään jutellessani esimieheni kanssa työturvallisuusasioista ja tehtävistäni urtikaria nosti päätään ja alkoi kiusata inhottavalla kutinalla. En voinut olla miettimättä, että mitähän se esimieskin minusta ajattelee, kun en pysty paikallani istumaan, vaan vähän väliä raaputan kaulaa tai otsaa, hetken päästä olkapäätä ja kohta rannetta. Varmaan ajattelee, että minulla on jotain vieroitusoireita! Todennäköisesti esimieheni ei kuitenkaan huomannut koko asiaa. Vaikka saattaa tuntua siltä, että punaiset raapimisjäljet iholla paistavat kauas ja muut huomaavat raaputtelusi, vaikka kuinka hienovaraisesti yrität salaa, kuin ohimennen, rapsuttaa silmäkulmaasi tai kaulaasi, ihmiset ovat usein niin keskittyneitä omiin asioihinsa, etteivät kiinnitä huomiota ihoosi. Ei kannata käyttää aikaa tällaisten miettimiseen, koska vaikka jotkut asian huomaisivatkin, suurinta osaa ei oikeasti edes kiinnosta sinun ihosi.

 

 

Tarkistettu 15.1.2018

Updated: 22-01-2018